28 augusti 2019
19:00

Virsbo IF

Referat: Valskogs IK - Virsbo IF

Efter en tung start på höstsäsongen, med tre raka förluster mot IFK Ekberga (2-1), Norbergs AIF (4-1) och Orresta IF (3-1), så är Valskogs IK nu tillbaka på vinnarspåret. Förra fredagen besegardes Babylon FK hemma med 3-0, och under onsdagskvällen kunde de rödblåa kamma hem 3 nya poäng efter 6-1 (4-1) hemma mot Virsbo IF.

Valkskog inledde målskyttet genom Jonatan Erixon, innan gäster kvitterade efter att hemmalaget slarvat och tappat bollen på mittplanen, varpå Visbo kunde kontra in 1-1. Men sedan var det Valskog för hela slanten under den första halvleken, och efter två mål av Jesper Carlsson och ett mål av Jim Eriksson kunde hemmalaget gå till halvtidsvilan med en 4-1-ledning.

Gästerna spelade upp sig något i inledningen av den andra halvleken och försökte trycka på för reducering, men Valskog försvarade sig väl och kunde behärskat gå upp till en 5-1-ledning, efter mål av Anton Victorin, innan Adam Eriksson fastställde slutresultatet till 6-1.

Härnäst väntar derby mot Värhulta på måndag, 2 september, på bortaplan.